انواع روکش های دندانی
روکش های دندان معمولا برای زیبایی و یکدست کردن دندان ها از نظر شکل، رنگ و اندازه استفاده می شود. روکش ها هم با هدف زیبایی و هم با هدف درمانی استفاده می شوند و یکی از راه های اصلاح طرح لبخند به شمار می روند. همانطور که می دانید یکی دیگر از راه های اصلاح طرح لبخند، کامپوزیت دندان در تبریز می باشد. با مشاغل تبریز همراه باشید تا در مورد انواع روکش های دندانی با هم صحبت کنیم.
روکش های دندانی
روکش های دندان، معمولا بیشتر برای دندان های جلویی استفاده می شود تا دندان های پشتی؛ روکش ها پوسته های نازک و قالب دیده ای هستند که در اندازه ها و ضخامت های مختلفی وجود دارند و می توانند شکستگی، لب پر شدن، تغییر رنگ ها، کوتاهی یا کج بودن دندان ها را برطرف کنند. البته دقت کنید، روکش ها نمی توانند جایگزین فضاهای خالی بین لثه ها و دندان های از دست رفته باشند.
برای پوشش قسمت های پشتی دندان از اینله و آنله ها استفاده می شود. همچنین توصیه می شود برای دریافت نتیجه ی بهتر از این درمان، حتما در انتخاب دندانپزشک خود وسواس به خرج دهید، زیرا تجربه و مهارت در این مرحله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین منظور، لیست دندانپزشکان تبریز برای شما مهیا شده است.
انواع روکش ها
روکش ها به طور معمول از روکش های سرامیکی یا پرسلن ساخته می شوند؛ دومین ماده ای که به عنوان سازنده روکش ها شناخته می شود رزیم می باشد که کامپوزیت دندان هم از این مواد ساخته شده است. مواد دیگری که به عنوان سازنده روکش نام برده می شوند، زیرکونیا یا زیرکونیوم می باشد که از مواد معدنی به وجود می آیند. همچنین روکش های PMF هم یک ماده ی دیگر است که در مقاله های بعدی با توضیحات بیشتر در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
روکش دندان، یک لایه ی سفارشی به رنگ و شکل و اندازه ی دندان طبیعی ماست؛ در زمان هایی که دندان شما تیره شده، یک روکش مناسب و با رنگی نزدیک به رنگ دندان شما، می تواند سطح دندان را پوشش دهد. یکی از اصلی ترین تفاوت هایی که بین لمینت و کامپوزیت دندان با روکش است این است که روکش دندان، برای حجم بسیار زیادی از دندان های آسیب دیده مورد استفاده قرار می گیرد. برای مشاهده سایر مقالات کامپوزیت دندان در تبریز کلیک کنید.
روکش دندان تمام فلز
با وجود اینکه هیچ فلزی به تنهایی نمی تواند خاصیت مورد نیاز برای تهیه روکش دندان را تامین کند، اما از آلیاژهای فلزات می توان برای ساخت روکش های تمام فلز استفاده شود. فلزهایی که برای ساخت این روکش ها استفاده می شود، فلزات گران بها مانند طلا، تیتانیوم، نیکل، برلیوم، کروم یا برخی فلزات معمولی هستند.
مزایای روکش فلزی
روکش های تمام فلز، نسبت به سایر روکش ها، دوام و استحکام بسیار بالایی به خصوص در برابر فشار و ساییدگی دارند. در نتیجه احتمال شکستن آنها بسیار پایین است. همچنین روکش های تمام فلزی، سازگاری زیستی بالایی نسبت به دندان های طبیعی شما دارند. یعنی در برابر ساییدگی مشابه مینای دندان عمل می کنند و در بلند مدت به هیچ عنوان باعث ساییدگی دندان های طبیعی شما نخواهند شد. روکش های فلزی در صورتی که از آلیاژهای گرانبها تهیه شوند، قابلیت شکل پذیری بالایی هم دارند که باعث می شود تطابق بالایی با شکل طبیعی ظاهر دندان های شما داشته باشند. روکش های تمام فلز نسبت به سایر روکش ها به تراش کمتری از سطح دندان نیاز دارند.
از جمله روش های اطلاح طرح لبخند و زیبایی دندان، کامپوزیت دندان می باشد که در سری مقاله های کامپوزیت دندان در تبریز، به تفصیل در مورد آنها صحبت کرده ایم. همچنین برای مشاهده لیست دندانپزشکان تبریز می توانید به قسمت مشاغل ثبت شده مراجعه نمایید.
معایب روکش فلزی
روکش های فلزی، با توجه به رنگ ظاهری آنها، بیشتر برای ترمیم دندان های پشتی به کار می روند و برای دندان هایی که در معرض دید هستند چندان مناسب نیستند. همچنین، تعداد کمی از بیماران ممکن است به برخی فلزات مانند نیکل و کروم حساسیت دارند که با استفاده از طلا در ساخت روکش می توان آن را جایگزین کرد. اینجا در مورد ترمیم کامپوزیت دندان بخوانید.
روکش تمام سرامیک
روکش های تمام سرامیک از پرسلن ساخته می شوند. روکش های سرامیکی با توجه به اینکه از فلزات ساخته نمی شوند، شفاف هستند و دقیقا مانند دندان های طبیعی شما، نور را منعکس می کنند. روکش سرامیکی یک گزینه عالی برای افرادی است که به دنبال داشتن دندان هایی زیبا و طبیعی با تکنولوژی روز دنیا هستند. روکش های کامپوزیت دندان یکی از انواع روکش های تمام سرامیک می باشد. برای مطالعه بیشتر، سری مقالات کامپوزیت دندان در تبریز را مطالعه فرمایید.
مزایای روکش سرامیکی
روکش های سرامیکی از پرسلن خالص بوده و هسته ی سرامیکی آلومینیوم اکسید دارند. در نتیجه استحکام بسیار بالایی دارند و در برابر شکستن، لب پر شدن و خورد شدن مقاوم هستند. روکش های سرامیکی بر خلاف روکش های فلزی به حرارت و تفاوت دما حساس نیستند. همچنین روکش های سرامیکی یک گزینه ی عالی برای کسانی است که نسبت به روکش های فلزی حساسیت دارند و نمی توانند از روکش فلزی استفاده کنند. در مورد مواد تشکیل دهنده ی کامپوزیت دندان اینجا بخوانید.
معایب روکش سرامیکی
اگرچه گفتیم روکش سرامیکی دوام و استحکام بسیار بالایی دارد، اما نسبت به روکش های فلزی، طول عمر قابل مقایسه ای ندارد و کمتر است. با توجه به اینکه روکش های سرامیکی، نسبت به روکش های فلزی، ساختار ضعیف تری دارند، نیازمند مراقبت، نگهداری و حساسیت رسیدگی بیشتری خواهد بود. جویدن مواد غذایی سفت، دندان قروچه، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، باز کردن در اشیا یا شکستن آجیل و مواردی از این قبیل می توانند به سادگی روی کاهش عمر و استحکام روکش سرامیکی تاثیر بگذارند و موجب شکستگی روکش شوند.
یکی دیگر از معایب روکش های تمام سرامیکی این است که در صورت هرگونه شکستگی، ترک خوردن یا لب پریدگی قابلیت تعمیر ندارند و باید تعویض شوند. البته جا دارد خاطرنشان کنیم، فقط روکش آسیب دیده یا دندانی که ترک خورده نیاز به تعویض خواهد داشت و تمامی روکش ها تعویض نخواهند شد.
یکی از انواع روکش های تمام سرامیکی، کامپوزیت دندان است که برای بازسازی و اصلاح طرح لبخند کاربرد بسیاری دارد. کامپوزیت دندان نسبت به سایر روش های زیبایی، قیمت مناسب تری دارد و در این روش درمانی نیازی به تراش دادن سطح دندان ها نمی باشد. اگر شما هم قصد انجام کامپوزیت دندان در تبریز را دارید، لیست دندانپزشکان تبریز موجود در مشاغل تبریز را مطالعه بفرمایید.